Bemutatkozás

Üdvözöljük a Kard Rendje honlapján!

Szervezetünk történelmi európai harcművészetek és küzdősportok kutatásával és oktatásával foglalkozik. Edzéseinken főként Joachim Meyer XVI. századi könyve alapján tanuljuk Johannes Lichtenawer tudományát a hosszúkardról, de foglalkozunk egyéb XV. és XVI. századi vívással foglalkozó kéziratok és könyvek kutatásával is. Oktatásainkon modern anyagokból és modern technikákkal előállított felszerelésekkel dolgozunk, aminek köszönhetően nagy biztonsággal gyakorolhatunk.

Ezt a mára már elfeledett művészetet a 90-es évek közepe óta egyre komolyabban kezdték kutatni, aminek köszönhetően mára újra életre kelt és a világon Ausztráliától kezdve Dél-Afrikán át egyre több helyen művelik.

Egyesületünk keretein belül több városban is tanítjuk ezt a mozgásformát. Ezek helyéről és idejéről pontosabb felvilágosítást az edzések menüpont alatt olvashat. A csatlakozni kívánókat egész évben várjuk, folyamatos a tagfelvétel. Edzéseinkre mindenkit szeretettel várunk.

Vívóiskolánk 2006 óta tagja az Történelmi Európai Harcművészetek Koalíciójának (HEMAC), ami Európa legnevesebb szaktekintélyeit, oktatóit és kutatóit tömöríti ebben a témában.

Oktatóink

Sajtószoba

Hivatalos dokumentumok