Cikkeink

A kölni vívókönyv - Fordítás

Egy érdekes, ismeretlen szerző tollából származó a vívás művészetével foglalkozó kézirat, ami nem tartozik a lichtenauer-i tradícióba hosszúkarddal foglalkozó részének fordítása. Minden vívás szerető számára hasznos lehet.
Letöltés ↓

 Berki András - 2013. december 30.

 Hosszúkard  |  Fordítás

Cod.44.A.8

Az alábbi szöveg a Johannes Lichtenauer által ránk hagyományozott, a páncél nélküli hosszúkard vívással foglalkozó vívóvers magyarázatainak fordítása. A magyarázatokat tartalmazó, több fennmaradt forrásmű közül az alábbi fordítás a Cod.44.A.8 jelű, Peter von Danzig, vagy Starhemberg vívókönyvként is emlegetett kézirat alapján készült.
Tovább →

 Berki András - 2014. április 28.

 Hosszúkard  |  Fordítás

Kard és ökölpajzs - Fordítás

Kard és ökölpajzs technikák és menetek Andre Liegnitzer, Hans Talhoffer, Paulus Kal és a Gladiatoria alapján. A dokumentum tartalmazza a források fordításait, átiratait, és a belőlük vett képeket is.
Letöltés ↓

 Berki András - 2013. december 30.

 Kard & buckler  |  Fordítás

Az MS I.33 - Fordítás

Az alábbi dokumentum az MS I.33 jelzésű vívókönyv magyar nyelvű fordítását, annak transzkripcióját, az abból vett képeket, a kapcsolódó megjegyzéseket és a könyvet bemutató leírást tartalmazza.
Letöltés ↓

 Berki András, Czifra Györgyi - 2013. augusztus 27.

 Kard & buckler  |  Fordítás

Fa rondel készítése

Egyesületünk a speciális fegyvernemek edzés keretein belül a tőrvívást, pontosabban a rondel használatát is oktatja. A rondel egy a középkorban és a reneszánszban elterjedt tőrfajta elnevezése, melyet nem vágó, hanem szúrófegyverként használtak...
Tovább →

 Pongrácz Tamás - 2013.05.18.

 Tőr  |  Cikk

Régebbi bejegyzéseink